Ničivý požár na Klatovsku napáchal mnohamilionové škody!

KLATOVSKO – Nemalé vrásky na čele nejspíš přibyly majitelům společnosti na Klatovsku, kterým ničivé plameny pustošivého požáru zničily jejich zemědělskou techniku a nadělaly spoustu hmotných ztrát.

Na základě včerejšího oznámení po osmnácté hodině vyjeli hasiči a policisté k požáru, který vypukl v areálu zemědělské společnosti v Měčíně na Švihovsku. Na místě byl zjištěno, že hoří dva traktory. Jednomu oheň poškodil kabinu a interiér, druhému boční část.  Částečně zasažena byla i za nimi zapřažená technika.

Další obětí požáru byl kombajn, který se naštěstí ještě podařilo uchránit. „Oheň částečně ožehl i přilehlou budovu. Hasiči použili k hašení vodní proudy a pěnu a kontrolovali termokamerou budovu, zda se požár nedostal do střešní konstrukce a vnitřku budovy,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ve čtvrtek byl na místo přivolán specialista z oboru elektro, policejní psovod se služebním psem a vyšetřovatelé z oddělení kriminality i hasičského záchranného sboru. „V současné době probíhá další šetření ke zjištění příčiny požáru. Odhadnutá hmotná škoda činí 10 milionů korun,“ konstatovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zdroj: HZS