Vykradl dům a seniorka byla u toho

NÁCHODSKO – Drzý zloděj se procházel po cizím domě a strkal si věci do kapes. Neodradilo ho ani to, že u toho byla žena v důchodu. Co všechno si poberta přivlastnil? Kriminálka se pustila do vyšetřování.

Neznámý pachatel si vytipoval rodinný dům v obci Dolní Radechová a počkal si, až majitelé odjedou ráno do práce. Po té rozbil sklo a dostal se násilím dovnitř. Od jeho činu ho neodradila ani přítomnost důchodkyně v prvním patře, možná o ní ani nevěděl. Muž prohledal interiér a domů si odnesl šperky a hotovost v české i zahraniční měně, vše v hodnotě několika desítek tisíc korun. Na místo byla ihned vyslána kriminální skupina k zajištění stop. „Za přečin krádeže vloupáním pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Pokud by se však ukázalo, že má na svědomí i další trestnou činnost, samozřejmě může dostat trest i vyšší,“ uvádí tisková mluvčí policie Eva Prachařová.

Policisté občanům připomínají, že pokud se vrátí domů a zjistí, že se k nim někdo vloupal, neměli by chodit dál, na nic by neměli sahat a rovnou by měli zavolat linku 158. Muži zákona potřebují k vyšetřování neponičené stopy. V opačném případě je šance na dopadení pachatele menší.