Řidič srazil cyklistu, zastavil, zkontroloval zpětné zrcátko a zbaběle ujel. Policie ho našla!

KLADENSKO – Řidič nákladního vozidla DAF si to 26. července 2019 po sedmé hodině večer po rovném úseku silnice uháněl mezi obcemi Jeneč a Unhošť.  Pomalu zapadající ostré slunce ho občas oslňovalo a nutilo mhouřit oči. Nepříjemné, na rychlosti ale neubral. Už se viděl nejspíš doma. V tom přišel nečekaný náraz. Pravou částí vozidla smetl ze silnice cyklistu.

Zatímco čtyřiačtyřicetiletý zraněný cyklista byl nárazem odhozený do travnatého příkopu, šofér náklaďáku zastavil, zajistil si poškozené pravé zpětné zrcátko, a i když o střetu s cyklistou věděl, jak policii později doznal, z místa nehody odjel, aniž by mu poskytl jakoukoliv potřebnou pomoc.

Našel se svědek

Šokovaný cyklista byl později rychlou záchrankou převezen do Oblastní nemocnice v Kladně. Ukázalo se, že utrpěl otřes mozku a mnohočetné pohmožděniny levé poloviny těla. Řidič mezitím uháněl dál a doufal, že se na něj nepřijde. Nepovedlo se. Především díky všímavému třiadvacetiletému muži z Mostu, který jel v době srážky kolem a policistům předal záběry z palubní kamery umístěné ve svém automobilu.

Nakonec neujel

Cyklista měl za jízdy na hlavě řádně upevněnou přilbu a na místě provedená zkouška žádný alkohol neprokázala. A tak má teď nezodpovědný jedenatřicetiletý řidič náklaďáku z Litoměřicka velký problém. Případ se vyšetřuje jako přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.