Šel do domu krást, ale pak vraždil, aby ho neprozradili. Kvůli tisícovce

BŘECLAV – Krajský ředitel policie Leoš Tržil a zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Luděk Blahák informovali v pátek na brífinku o zadržení podezřelého a o dalších okolnostech případu břeclavské dvojnásobné vraždy. Po usilovné práci a zkoumání důkazů ve čtvrtek obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy devětadvacetiletého muže, který bydlel i se svou rodinou v Břeclavi. Obviněný byl v minulosti již několikrát souzen především pro majetkovou, ale i násilnou trestnou činnost. Při této loupeži získal tisíc korun.

Zdroj: Policie JMK

Na místě činu bylo zajištěno více než sto stop, zejména daktyloskopických a biologických. Počet zasazených ran u obou obětí byl značný, neměly šanci přežít. Pachatel šel do domu krást, přitom ale vyrušil jeho obyvatele. Pravděpodobně nechtěl, aby jej identifikovali, a proto se rozhodl je usmrtit. Po dokonání skutku z místa činu odjel na kole. Podařilo se zjistit, že byl v kontaktu se zavražděnými v době před činem. K vraždě se jako podezřelý přiznal, po sdělení obvinění už odmítl vypovídat.

„Na případu pracoval tým složený z kriminalistů prvního oddělení, specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertíz, kriminalistů z Břeclavi a dalších policistů. Poděkování patří i veřejnosti, která nám při řešení případu pomohla. V případě odsouzení mu za dvojnásobnou vraždu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný. Čin spáchal na dvou osobách s úmyslem získat pro sebe majetkový prospěch a ve snaze zakrýt trestný čin,“ sdělil mluvčí policistů Pavel Šváb.