Taky vám přidali? Průměrná mzda v Plzeňském kraji stoupá!

PLZEŇSKÝ KRAJ – Nároky na životní standard se zvyšují, vše se kolem nás zdražuje, a tak naše náklady stále stoupají. Jak je to ale s našimi platy? Zvyšují se i odměny za dobře odvedenou práci na našich běžných účtech?

Podle údajů Českého statistického úřadu ano. „Za čtvrtletí v tomto roce mzdy v Plzeňském kraji vzrostly. Průměrná hrubá měsíční mzda dosáhla 31 404 Kč, což představuje meziroční zvýšení o 2 065 Kč, tedy o 7,0 %. Pokud zohledníme inflaci, průměrné mzdy reálně vzrostly o 4,2 %,“ informovala odborná pracovnice krajské správy Českého statistického úřadu Tereza Mildorfová.

Náš kraj se tak může pochlubit třetí nejvyšší průměrnou mzdou v České republice. Lépe jsou na tom pouze kraje Hlavní město Praha (41 450 Kč) a Středočeský (32 464 Kč). Nejnižší průměrnou mzdu mají v Karlovarském kraji, a to 28 385 Kč, což je o 4 081 Kč méně, než je celorepublikový průměr (32 466 Kč). Je třeba ale zdůraznit, že průměrná mzda v ČR je ovlivněna díky Hlavnímu městě Praha, a tak průměrné mzdy v ČR nedosahuje žádný jiný kraj.