Cyklisté neznali míru. Jeden se dokonce motal po dálnici

PROSTĚJOVSKO – Cyklisty na zemi u cest z hospod, na dálnici, kteří byli nebezpeční sami sobě i svému okolí, museli kontrolovat i zachraňovat polisté a strážníci na Prostějovsku. U jednoho dokonce naměřili smrtelné čtyři promile.

Policisty na Prostějovsku o víkendu zaměstnali podnapilí cyklisté. Mimo jiné vyjížděli k případu v Prostějově – Vrahovicích už v pátek 16. srpna odpoledne. Strážníci městské policie tam našli muže se zraněním v obličeji. Když u něj provedli dechovou zkoušku, nestačili se divit. „Jednašedesátiletý muž při ní nadýchal 4 promile alkoholu v dechu.

Zhruba o polovinu lépe na tom byl cyklista, kterého policisté zastavili téhož dne půl hodiny před půlnocí v Nerudově ulici v Prostějově,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že tento cyklista přiznal, že si dal dvě jedenáctistupňová piva a pět panáků rumu.

Naprostý vrchol byl však případ ze sobotního rána. Operační důstojník musel poslat policisty prostějovského dopravního inspektorátu na 29. km D46, kde se ve směru na Olomouc projížděl cyklista. „Toho policisté na dálnici skutečně objevili a zjistili, že se jedná o 28letého cizince, který se před jízdou navíc posilnil alkoholem. Při dechových zkouškách mu opakovaně naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu,“ informovala mluvčí.