Hustý dým vyděsil místní obyvatele. Kouř z trafostanice byl vidět kilometry daleko

OTROKOVICE – Odpolední požár v rozvodně u Otrokovic zaměstnal několik jednotek hasičů. Informaci o požáru obdrželo krajské operační středisko krátce před půl čtvrtou a na místo se vydaly jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic i Zlína včetně dobrovolných jednotek z Otrokovic a Kvítkovic. „K události se tak postupně dostavilo celkem šest cisternových vozů a speciální kombinovaný hasicí automobil,“ sdělil mluvčí HZS Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Velitel zásahu na místě potvrdil, že došlo k požáru transformátoru. Před provedením zásahu musely jednotky vyčkat na odpojení zařízení od elektrické energie, ke kterému došlo až před půl pátou. „Jakmile získal velitel potvrzení o odpojení, hasiči okamžitě zahájili hasební práce pomocí několika proudů a těžké pěny,“ popsal Řezníček. Krátce před pátou pak byla ohlášena lokalizace požáru a za necelou hodinu došlo k jeho likvidaci.

Zjištění přesné příčiny požáru a výši způsobených škod nyní leží v rukou vyšetřovatele. Podle prvotních informací, které zveřejnil SDH Otrokovice na sociálních sítích, je možnou příčinou zahoření přibližně šedesáti tun transformátorového oleje.