Unikal plyn a na náměstí se srazil autobus s osobákem. Podívejte se na víkendové zásahy hasičů

HRADECKO – Slyšeli jste houkat hasiče? Podívejte se, kam jeli. V jednom případě zasahovali u úniku nebezpečných látek, dále třeba u nehody autobusu s autem. Došlo k nějakým zraněním? Známe detaily.

Požárníci měli o víkendu na Hradecku plné ruce práce. Zasahovali u čtyř dopravních nehod, přičemž první se stala už v pátek v podvečer u Stračova. Motorkář pospíchal, nezvládl svou jízdu a do péče si ho museli převzít záchranáři. „Hasiči zajistili místo události, provedli opatření proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. Jednotky se následně postaraly o odstranění havarovaného motocyklu a úklid vozovky,“ uvádí tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Další dopravní nehoda se stala v Roudnici, kde se srazila dvě osobní vozidla. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Přímo v krajské metropoli pak došlo ke srážce osobního auta s autobusem. Stalo se tak na Denisově náměstí v Kuklenách. Při nehodě došlo ke dvěma zraněním a případ byl předán policistům. Bouralo se i na kruhového objezdu u ČKD. Jeden člověk byl zraněn při srážce osobního vozu s dodávkou a musela pro něj přijet sanitka.

V sobotu večer došlo v Hradci Králové také k úniku nebezpečných látek. Profesionální jednotka z centrální stanice musela vyrazit do Zemědělské ulice, kde byl z výkopu cítit plyn. „Hasiči místo zajistili a vyčkali do příjezdu plynařů, kteří si místo události převzali,“ dodává mluvčí.