Žďárské střední školy budou mít novou tělocvičnu

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – V roce 2022 se má ve Žďáru nad Sázavou otevřít zbrusu nové multifunkční kryté sportoviště o rozměrech 44 x 25 metrů. Bude tak velké, aby sloužilo co největšímu počtu sportovních aktivit. Výstavbu nové tělocvičny za odhadovaných 70 milionů korun pro Průmyslovou školu i žďárské Gymnázium má financovat Kraj Vysočina spolu s místní radnicí.

„Platí, že město Žďár nad Sázavou se chce finančně podílet ve výši 33 procent, nejvýše částkou 23 miliony korun. Kraj vyjde městu vstříc a umožní tělocvičnu využívat i pro činnost místních sportovních klubů a veřejnosti,“ připomněl Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Kraj Vysočina má už hotové první studie na novou sportovní halu. Optimistická varianta říká, že už v polovině příštího roku by mohla být hotová kompletní projektová dokumentace a ještě během podzimu 2020 by hejtmanství rádo vysoutěžilo realizátora stavby. Hotovo by mělo být v roce 2022. Nová tělocvična vyroste na pozemcích Kraje Vysočina v areále žďárské průmyslové školy.

Sportoviště pro všechny

Krajským středním školám i sportující veřejnosti měl být k dispozici univerzální sportovní prostor, kde si zahrajete všechny běžné kolektivní sporty – basketbal, házenou, florbal, futsal, volejbal, k dispozici budou stoly pro stolní tenis nebo atletické překážky. Projekt počítá i s lezeckou stěnou, aby se vyšlo vstříc i místnímu horolezeckému oddílu.
Dispozice a rozměry tělocvičny budou vhodné pro pořádání národních soutěží. Kapacita tělocvičny dovoluje její rozdělení na dvě tréninkové plochy. Diváci pak budou moci využít zhruba sto míst k sezení s dobrým výhledem ve svislém i vodorovném směru.