Děti v Hradišti si mohou zařádit na nových hřištích. Město dokončilo jejich opravy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Během prázdnin se město vrhlo na opravy dětských hřišť. Již před měsícem si děti mohly vyzkoušet nové herní prvky po rekonstrukci prostoru v ulici Padělky ve Véskách. Po něm následovaly práce hned na dvou dalších hřištích, konkrétně na Větrné ulici na Východě a ve Ztracené ulici v Sadech. „Nyní už hlásíme hotovo! Od poloviny srpna už děti mohou tato hřiště naplno využívat,“ oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Foto: Dětské hřiště v Sadech. Zdroj: Město Uherské Hradiště.

Hřiště u základní školy Větrná vyžadovalo celkovou revitalizaci kvůli špatnému stavu dopadových ploch. Instalované herní prvky jsou určeny pro děti od osmi let. „Konkrétně jde o trampolínu, kolotoč Supernova a herní sestavu pro lezení. Sestava umožňuje rozličné činnosti: klouzaní po plastové klouzačce, točení na točidle, odpočinek v plastovém sedáku, ale také stoupání po lezecké stěně,“ popsal Pášma.

Bezpečnost dopadových ploch zajišťuje litá pryž, která je extrémně trvanlivá, vodopropustná, výborně tlumí otřesy, její povrch je elastický a bez problematických spojů. Zkrášlení se v blízké době dočká i okolí. „Na podzim v blízkosti hřiště vysadíme dva stromy, které v budoucnu zajistí potřebný stín,“ upřesnil starosta města Stanislav Blaha.

Herní prostor v Sadech na Ztracené již také volal po opravách. „Na hřiště město nechalo namontovat multifunkční sestavu, která obsahuje lezeckou stěnu, klouzačku a tři plastové odpočinkové sedáky. Celá sestava je protkána lany,“ vyjmenoval Pášma. Náklady na revitalizaci obou hřišť byly ve výši dva a půl milionu korun.