Hádecký lom Džungle: Přijeďte si pohladit lamu, ona zase pohladí vaši duši

Stojíte na zelené planině a pozorujete pasoucí se stádo přítulných lam. To jste se neocitli v Andách, ale v Lamacentru na okraji Brna. Nezapomeňte si přichystat lamí dobroty – speciální granulky, které pořídíte přímo v centru. Tato inteligentní zvířata vám za ně dají i pusu.

A co vás čeká v Lamacentru?

V oblasti bývalého lomu Džungle na Hádech můžete navštívit zcela neobvyklý zvířecí minipark, kde žijí nejen lamy alpaky, ale i kozy, ovce nebo včely. Při procházce přírodním parkem se seznámíte s jednotlivými lamami, podíváte se do zázemí centra a také jak to vypadá v lamím příbytku. Po celém areálu jsou vám k dispozici zkušení chovatelé, kteří zodpoví vaše všetečné dotazy. Alpaky můžete nakrmit, vyčesat, jít s nimi na procházku, prostě s nimi jen tak pobýt. Tato chytrá zvířata za vámi i přiběhnou, zavoláte-li je jménem.

Lamaterapie

Lamacentrum pořádá několik zážitkových programů pro veřejnost, zajímavé jsou například ty, které jsou určené pro handicapované. Nezapomenutelným prožitkem pro postižené děti i dospělé je lamaterapie, která využívá citlivou lamí povahu k jejich uklidnění a lepší koncentraci.

Toužíte mít doma lamu?

Lamy alpaky jsou zvířata krotká a klidná a tím pádem pro děti bezpečná. Ale určitá opatrnost je na místě. Bude-li vaše chování vůči lamě nepatřičné, může vás i kopnout.

Nabídka aktivit v Lamacentru je bohatá – přednášky, semináře, stezka bosou nohou, interaktivní model vodního toku či poutavé vyprávění o zvláštní přírodě pod lomem Hády. Ale především se dozvíte zajímavé a užitečné informace o lamách alpakách včetně toho, jak je chovat.

Kudy vede cesta za lamami?

Především navštivte internetové stránky Lamacentra s aktuálními informacemi o vstupném a otevírací době, která se během roku mění.
Do areálu vede několik cest, například červená, modrá i fialová. Jejich podrobný popis včetně trasy pro kočárky najdete taktéž na stránkách centra.
Důležité upozornění pro motoristy! Příjezd autem až k areálu není možný. Cesta do přírodního parku je pouze pěšky. Povolený vjezd mají domluvené skupiny či handicapovaní.

Místo

Jihomoravský kraj, Brno-město
GPS parkoviště: 49.2197519N, 16.6641597E.
GPS Lamacentra: 49.2200511N, 16.6666147E

Kontakt

Lamacentru Hády
Hády 5, Brno 614 00
tel.: +420 608 434 564
e-mail: pshady@email.cz
www.lamacentrum.cz

Tip na občerstvení a ubytování

V areálu je vám k dispozici nápojový a potravinový automat. A na oběd i ubytování vás přivítají v nedalekém hotelu Velká Klajdovka.

Hotel Velká Klajdovka
Jedovnická 7, 628 00 Brno
tel.: +420 731 477 777
e-mail: klajdovka@klajdovka.cz
www.klajdovka.cz