Jinak slušný člověk řádil jako černá ruka

PRAHA – Nemohl se dostat do auta, a tak ho zničil. Pak se vloupal do bytu rodičů. Na vině byl alkohol.

„Na tísňovou linku strážníků zavolala žena s tím, že se jim do domu dostává opilý mladík, který je pravděpodobně synem sousedů,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. To už mladík spokojeně spal v bytě rodičů, neboť byl značně unavený z množství vypitého alkoholu. A nejen to. Před usnutím ještě stačil poškodit jedno vozidlo před domem. Domníval se totiž, že se jedná o vůz rodičů.

Šestadvacetiletý mladík se pokoušel dostat pomocí klíčků do vozidla, ale nedařilo se mu to. Částečně i proto, že se jednalo o zcela jiný vůz, který nepatřil nikomu z rodiny. Mladíka to tak pobouřilo, že vzal kovovou tyč a prorazil s ní přední okno. Pak se dostal do domu, i do bytu rodičů, bytové dveře nechal otevřené, zajištěné pouze botou proti zabouchnutí.

Vyděšená sousedka, která zavolala strážníky se bála do bytu vstoupit. Strážníci mladíka, o kterém sousedka prohlásila, že je jinak slušný člověk, probudili a snažili se z něho dostat, co se vlastně stalo. Po prvotním zapírání se nakonec doznal, že se nemohl dostat do domu, a tak chtěl přespat v autě rodičů, což se mu nepodařilo. Zbytek okolností mladíkova řádění budou zjišťovat policisté z místního oddělení.