Muž z Klatovska chtěl koupit vytoužené auto, přišel o stovky tisíc

KLATOVSKO – Oči pro pláč zůstaly muži z Klatovska, který si chtěl splnit si svůj sen. Na inzertním portálu uviděl nabídku na koupi jeho vytoužené značky auta Land Rover Freelander a rozhodl se že musí být jeho.

Nadšený muž tedy po předchozí komunikaci podle pokynů prodejce, který uvedl i telefonní spojení, zaslal ze svého účtu částku 11 900 euro na účet prodávajícího do ciziny. Bohužel pro muže z Klatovska, podvodník, který se vydával za cizince, přestal okamžitě komunikovat, auto nezaslal ani nepředal, finanční obnos nevrátil a způsobil škodu přesahující 306 tisíc korun. Policisté na oddělení hospodářské kriminality přijali oznámení o podvodu a zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z přečinu podvod.

Policejní mluvčí Dana Ladmanová upozorňuje: „Podle trestního zákoníku, kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dva roky.“