Policisté z Vysočiny si posvítili na řidiče

VYSOČINA – Policisté na každém rohu. Tak vypadal uplynulý víkend na Vysočině. Dopravní policisté připravili bezpečnostní akci a na silnicích našeho kraje zkontrolovali přes 600 aut a jejich řidičů. A jak to dopadlo? Zjistili 175 přestupků.

Bezmála sto přestupků se týkalo překročení povolené rychlosti. Ve dvou případech řidiči nadýchali a jeden šofér si sedl za volant pod vlivem návykové látky.

„Ve třinácti případech policisté v rámci kontroly zjistili, že řidiči nebo spolujezdci nepoužili za jízdy bezpečnostní pásy nebo zádržné systémy. V šesti případech vyjeli řidiči na cestu s vozidlem, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Tři řidiči při silniční kontrole nepředložili řidičský průkaz. Šest řidičů projíždělo po dálnici D1 bez platné dálniční známky,“ pokračuje ve výčtu zjištěných přestupků krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Další nesrovnalosti se týkali chybějícího dokladu o pojištění auta, řidiči náklaďáků pak porušili sociální předpisy. V jednom z případů šofér nedodržel dobu jízdy a stanovenou bezpečnostní přestávku. Dostal tak kauci ve výši 30 tisíc korun.

„V rámci dopravně bezpečnostní akce jsme se v průběhu celého uplynulého víkendu zaměřili na chování řidičů na dálnici D1 a na silnicích všech tříd v našem kraji, a to především na těch úsecích komunikací, na nichž dochází nejčastěji k dopravním nehodám,“ doplnila Čírtková.