Pomozte! Další dva případy podvodného vylákání peněz na seniorech

KUTNOHORSKO – Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. 

Žádáme veřejnost o pomoc a zároveň důrazně upozorňujeme na podvodníky. “Kutnohorští kriminalisté zaznamenali další dva případy podvodného jednání na seniorech. K případům došlo v Kutné Hoře a v obci Rataje nad Sázavou ve středu 14. srpna 2019. Pachatel po předchozím telefonickém kontaktu na pevnou linku, vydávající se za vnuka poškozených, se smyšlenou historkou potřeby finanční hotovosti, se snažil vylákat z poškozených seniorek finanční hotovost,” informuje policejní mluvčí Vendulka Marečková. 

Senioři jsou velmi snadným terčem podvodníků a zlodějů. I přes opakovanou a cílenou prevenci, v rámci níž jsou senioři před touto trestnou činností varováni, se stále objevují na území našeho kraje případy okradených seniorů. “V letošním roce se jedná o devátý případ se stejnou legendou. Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích,” dodává. „Přivítáme veškeré informace vedoucí k jejich ztotožnění na bezplatné lince 158, případně na telefonním čísle kutnohorských kriminalistů 974 875 359, 319″.