Vstupte do cirkusového šapitó a prožijte Týden kultury na Valašsku pro dobrou věc

VELKÉ KARLOVICE – Závěr prázdnin ve Velkých Karlovicích bude i letos patřit oblíbenému festivalu, který láká na přehlídku slavných jmen v netradičním prostředí cirkusového šapitó. Od 21. do 27. srpna vám Týden kultury na Valašsku nabídne program z divadelní „kuchyně“ těch nejlepších počínaje Jaroslavem Duškem, přes Karla Rodena s Janou Krausovou až po Divadlo Bolka Polívky nebo Cirk La Putyka. Svým vstupným získáte nejen nezapomenutelný zážitek, ale přispějete těm, kteří vaši pomoc skutečně potřebují.

Foto: Jaroslav Dušek. Zdroj: archiv pořadatelů

Čtyři dohody a Pátá dohoda v podání Jaroslava Duška jsou nyní již fenoménem, který skutečně nemůžete vynechat. Obě představení se z převážně části podílí na celkovém výtěžku charitativní akce. „Získané prostředky z festivalu stejně jako každý rok předáme na dobročinné účely. Tuto pomoc vždy cílíme do našeho regionu,“ připomněl ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla. V minulých třech letech se díky štědrosti návštěvníků podařilo získat celkem pět set sedmdesát tisíc korun, které putovaly ke třem rodinám s postiženými dětmi z Karlovic a mobilnímu hospicu Strom Života.

Z pravidelných hostů se můžete těšit na Karla Rodena s Janou Krasovou a jejich komedií Vzhůru do divočiny nebo na Cirk La Putyka v nejnovějším představení Isole. Vrací se oblíbený Caveman a jeden z večerů bude patřit i ženské obdobě populární one man show a letošní novince Cavewoman.

Foto: Cirk La Putyka. Zdroj: archiv pořadatelů

Komediální zážitek nabídne Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poullain a Martinem Krausem, Horská dráha s Milanem Kňažkem a Jitkou Ježkovou nebo populární Testosteron Městského divadla Zlín. Na své si přijdou také děti, které pobaví Kouzelná školka Michala Nesvadby. Příležitost předvést své dovednosti dostane i ochotnický soubor ze sousedního Nového Hrozenkova.

Neopakovatelnou atmosféru akci dodává samotné místo konání. Speciálně pro tento týden vyroste v údolí Léskové pod Spa hotelem Lanterna cirkusové šapitó s kapacitou šest set míst, obklopené party zónou s občerstvením a posezením. Vstupenky zakoupíte na webových stránkách události.

 

Program Týdne kultury na Valašsku

  1. srpna – Divadlo Bolka Polívky: Šest tanečních hodin v šesti týdnech (Chantal Poullain, Martin Kraus)
  2. srpna – Cirk La Putyka: Isole
  3. srpna – Studia DVA divadlo: Vzhůru do divočiny (Karel Roden, Jana Krausová)
  4. srpna – Michal Nesvadba a jeho Kouzelná školka
  5. srpna – Městské divadlo Zlín: Testosteron
  6. srpna – Cavewoman: Obhajoba jeskynní ženy
  7. srpna – Divadlo Bolka Polívky: Horská dráha (Milan Kňažko, Jitka Ježková)
  8. srpna – Ochotníci Hrozenkov: Žena v trysku století
  9. srpna – Caveman: Obhajoba jeskynního muže
  10. srpna – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody
  11. srpna – Jaroslav Dušek:  Pátá dohoda