Zařídil si krásnou rekreaci v chatové oblasti. Bohužel na cizí náklady! A teď půjde sedět

PRAHA  VÝCHOD  – Na Zdibsku si neznámý zloděj užíval rekreaci v místních chatách. Bohužel ani jedna z nich mu nepatřila.  Zřejmě přespání v opuštěné chatě nebral za zločin. Policie a majitelé na to ovšem mají jiný názor a zloděj se dorekreoval. Pokračovat bude až ve vězení.

Policisté z obvodního oddělení Odolena Voda se zabývali několika oznámenými případy týkajících se vloupání do rekreačních chat ve Zdibech. “Pachatel během prvních čtrnácti dnů v srpnu vnikl do rekreačních objektů za účelem přespání nebo odcizení potravin. V jednom ze tří případů vlezl do chaty kolem půlnoci, čímž probudil spící majitelku. Nezaváhal a představil se jako její soused s tím, že chtěl pouze přespat. Prý netušil, že majitelka zrovna v chatce pobývala. Žena ho po chvíli poznala, neboť se u sousedů opravdu zdržoval. To však netušila, že sedmadvacetiletý mladík se vloupal i do několika dalších rekreačních objektů,” popisuje mladíkovu drzost tisková mluvčí policie Eva Hašlová.

V pátek tedy policisté z Odolene Vody sedmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.