Zloděj se vloupal minimálně do deseti sklepních kójí

KUTNÁ HORA – Policisté žádají o pomoc. Pátrají po zloději, který se vloupal do sklepních kójí v ulici Sportovců a následujícího dne v ulici Ostašova. A bral vše! Škoda je v řádu několika tisíc korun. 

Dosud neznámý pachatel se  odpoledne 17. srpna  vloupal do sklepních prostor bytového domu v ulici Sportovců. “V objektu následně vnikl do deseti sklepních kójí, u kterých poškodil zamykací petlice. Zloděj z některých sklepních prostor odcizil například lyže s vázáním a boty na lyže, a z některých neodcizil vůbec nic,” informuje tisková mluvčí Vendulka Marečková.

“K dalšímu případu vloupání do sklepních prostor došlo zřejmě v noci na 18. srpna v kutnohorské ulici Ostašova. Zloděj vnikl do zdejšího panelového domu, vešel do sklepa a ze společných sklepních prostor odcizil kompresor značky Parkside, pět kusů reproduktorů, motorovou pilu, vzduchovou hadici ke kompresoru a ruční vozík,” dodává. Majitelům tak vznikla škoda za několik tisíc korun.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci k tomuto případu, nechť se obrátí na policejní oddělení v Kutné Hoře nebo na telefon 974 875 700 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.