Do školky v Sadech se děti mohou těšit dvojnásob. Přes prázdniny prošla kompletní rekonstrukcí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Zatímco si děti užívají letních prázdnin, školy a školky využívají čas na opravy a rekonstrukce. Tentokrát se město rozhodlo zainventovat sedmnáct milionů do mateřské školky v Sadech a výsledek je poznat. Děti se tak v novém školním roce mohou těšit na zcela nové, opravené prostory.

Zdroj: Město Uherské Hradiště

Na první pohled je patrná obnovená fasáda včetně nových oken i vstupních dveří. Během oprav se město zaměřilo i na vnitřní části školky. „Důležitým prvkem rekonstrukce se stalo odstranění vlhkosti zdiva injektáží s ošetřením vnitřního i vnějšího líce. Zároveň bylo zrekonstruováno a rozšířeno hygienické zařízení, výměny se dočkaly vnitřní kanalizace, elektroinstalace, ústřední topení, rozvody plynu i vody,“ popsal mluvčí města Jan Pášma.

Zdroj: Město Uherské Hradiště

Došlo také na úpravy zpevněných ploch, chodníků a části oplocení. „Původní přístavby u budovy byly odstraněny a nahradila je zcela nová přístavba, která poskytuje nejen technické zázemí, ale i novou venkovní učebnu a bezbariérový přístup do hlavní budovy. Obě budovy jsou spolu provozně propojeny,“ pokračoval Pášma.

V novém školním roce přivítají mateřské školky v Uherském Hradišti celkem sedm set třicet dětí. V průběhu léta byly některé třídy vymalovány, doplněny hračkami a interaktivními pomůckami, v zahradách se doplnil písek na pískovištích nebo dokonce přibyly nové průlezky. Po kompletní rekonstrukci v Sadech se tak ve městě nenachází jediná mateřská školka, která by vyžadovala zásadní opravy.