Okamžiky hrůzy pro cestující! Zpod tramvaje vytahovali školáka

BRNO – Ve středu odpoledne se střetla tramvaj se školákem na ulici Nové Sady ve Starém Brně. Vyděšení cestující a okolní chodci přihlíželi složité záchranné akci hasičů. Do nemocnice putoval také cyklista, který se srazil s autem na křižovatce ulic Koliště a Milady Horákové ve středu krátce před šestou hodinou večer. Nehody nyní vyšetřují policisté. Videozáznam nehody tramvaje a chodce uvádíme tady. Je na něm vidět, že řidič tramvaje neměl šanci nehodě zabránit.

Dítě zůstalo po srážce zaklíněné pod tramvají a hasiči ho museli vyprošťovat pomocí hydraulického zařízení. Vytáhli ho na páteřní desce. „Zaléčili jsme jej a převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení Dětské nemocnice. Pravděpodobně by měl mít středně těžké zranění,“ informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Jihomoravští záchranáři zasahovali  taky u nehody cyklisty a auta. „Muž středního věku byl při našem výjezdu při vědomí. Po zaléčení a zafixování krčním límcem jsme jej se středně těžkým poraněním nohy převezli na chirurgii Úrazové nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Cyklista jel od Joštovy ulice směrem na ulici Milady Horákové. Za ním jelo auto, které jej chtělo objet. S cyklistou se však bočně srazilo. Zkoušky na alkohol byly u cyklisty i řidiče negativní,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník.