Pomozte využít veřejné peníze v rámci projektu Rozhodněte sami!

PLZEŇ – Jedinečný projekt Rozhodněte sami, jehož cílem je zpříjemnit život obyvatelům města dle jejich představ, je moderní počin, který neprobíhá jen v Plzni. Své zkušenosti s ním už mají v Brně či Jihlavě.

U nás s projektem přichází městská část Plzeň 4, která tak umožní do rozhodování o tom, jaké nové projekty placené z veřejných peněz se budou realizovat, zapojit obyvatele Doubravky, Lobez, Újezda, ale i dalších částí města.

Můžete přijít s vlastním nápadem, podnětem, který by mohl vylepšit život na Doubravce a v okolí. Ať je to například zastřešení zastávky, zbudování laviček či výsadba stromů, každý užitečný nápad je vítán.

Princip funguje ve 3 bodech:

Navrhnete svůj vlastní projekt
Obyvatelé městského obvodu Plzeň 4 mohou podávat návrhy na vlastní projekty, díky kterým lze vylepšit veřejný prostor.

Zvolíte ty nejlepší
Bude-li některý z návrhů realizovatelný, dostanou lidé příležitost jej představit svým spoluobčanům na veřejném projednání. Ti pro něj posléze budou elektronicky hlasovat

Zařízení realizace
Vítězné návrhy se poté zrealizují z rozpočtu městského obvodu Plzeň 4. Podívat se na motivační video můžete zde.

Zdejší obyvatelé mají skvělou možnost ovlivnit budoucnost Doubravky a zlepšit své prostředí. Od 1. října tohoto roku budou moci zasílat své podněty na rozhodnetesami.cz, 1. února 2020 dojde k jejich vyhodnocení a 1. června 2020 započne realizace vítězných projektů.