Šest zraněných si vyžádala nehoda dvou aut. Vrtulník zachraňoval dvě děti

BLANSKO – Šest zraněných, z toho dvou dětí, si vyžádala ve středu ráno nehoda na silnici 150 mezi Valchovem a Žďárnou. Čelně se tam střetla dvě osobní auta následkem smyku jednoho z nich na mokré silnici.

zdroj: HZS JMK

Krátce po čtvrt na devět vyjela k nehodě jednotka hasičů ze stanice Boskovice. Hasiči na místě čelního střetu dvou osobních vozidel pomohli posádkám záchranné služby při ošetřování zraněných. Zajistili prostor nehody proti požáru a po zdokumentování události policií odstranili havarované vozy mimo silnici a uklidili povrch vozovky. Zásah na místě ukončili za dvě hodiny,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. „Škoda Fabia jela od Ždárné směrem na Boskovice. Na mokré silnici se ale dostala do smyku a následně se čelně střetla s protijedoucím vozem značky Audi. Na voze Audi došlo předběžně k půlmilionové škodě. Újma na škodovce se vyšplhala na dvacet tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Ve Fabii cestovala čtyřčlenná rodina. „Vrtulník dvě děti přepravil na urgentní příjem dětské nemocnice. V nemocnici skončili i oba dospělí z Fabie, včetně padesátiletého řidiče. Dospělé jsme s lehkými až středně těžkými zraněními transportovali do boskovické nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Lékařskou pomoc potřebovali i další dva účastníci nehody, včetně řidičky Audi.