Vašut s Etzlerem to rozjeli v Poděbradech! Přijďte se podívat jak!

PODĚBRADY – Román pro pokročilé. To je název komedie v hlavních rolích s Markem Vašutem, Miroslavem Etzlerem a Jitkou Čvančarovou. Do kin vstoupí v září a obyvatelé Poděbrad ve filmu poznají místní hotely i lázeňskou kolonádu. 

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku…

Režisérkou filmu je Zita Marinovová. „Režijní práci na tomto filmu bych nazvala krocením divé zvěře. Pánové Vašut a Etzler se totiž do svých postav vžili natolik, že na place rozehrávali situace daleko za hranice scénáře, při čemž se nezřídka inspirovali zážitky z vlastních životů. A když se vám sejde takováto partička, máte materiálu na filmy tři,” popisuje natáčení režisérka.

Děj příběhu se odehrává na několika různých místech. Jedním z nich jsou právě Poděbrady, kde hlavní postavy v podání Marka Vašuta a Jitky Čvančarové strávily několik natáčecích dnů. Natáčelo se v prostředí hotelů Lázní Poděbrady, konkrétně v hotelu Bellevue Tlapák a Libenský a zahrály si i slavné květinové hodiny.  Film přichází do kin již začátkem září a tak nezbývá než si jej nenechat ujít!