Mysleli si, že se řidiči za volantem udělalo špatně. Skutečnost byla ale jiná

JIČÍNSKO – Lidé volali na policii, že uprostřed silnice stojí auto i s řidičem, který nereaguje na žádné podněty. Báli se, že má zdravotní komplikace. Vše ale bylo trochu jinak. O co přesně v případu šlo?

V dopoledních hodinách zůstal padesátiletý muž se svým osobním vozem stát uprostřed silnice v obci Osenice. Kolemjdoucí zjistili, že nereaguje na žádné podněty, a proto zavolali policii. Mysleli si, že se řidiči za volantem udělalo špatně. Šofér se nakonec probral a než policie na místo dorazila, tak vyrazil pryč směrem na Rokytňany. Strážníci ho nakonec chytli a zjistili, že muž neměl žádné zdravotní komplikace, ale že za volantem usnul. Nebylo divu, nadýchal skoro 4 promile alkoholu! Byla mu zakázána další jízda a strážníci mu také zabavili řidičský průkaz. „Provinilec se tak měl svým jednáním dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Aleš Brendl.

Policie znovu upozorňuje všechny motoristy, že opilý řidič je velkým nebezpečím nejen sám pro sebe, ale i pro okolí. Podívejte se na video.