Nenapravitelný chlupatý skokan

PRAHA – Jdete si po ulici na procházku, a najednou před vámi žuchne na chodník pořádný pes. Co uděláte?

Oznamovatelka, která zavolala na tísňovou linku 158, popsala právě tento nepříjemný a nevšední zážitek. Šla po ulici Pujmanové v Praze 4, a najednou se ozvala silná rána. Jako by někdo vyhodil velký pytel s odpadky z okna. Podívala se tedy pozorněji a spatřila kulhajícího psa, kterak se plazí na travnatou plochu. Pohledem vzhůru si všimla otevřených oken ve druhém patře nejbližšího domu. Policie ČR požádala městské strážníky, aby na místo vyrazili, a celou věc prošetřili.

„Pes neměl krvácivé zranění, ale byl v šoku. Jednalo se o krátkosrstého křížence střední velikosti světle hnědé barvy, s bílým antiparazitním obojkem. Pomocí mikročipu se podařilo ve slovenské databázi psů vypátrat telefonický kontakt na majitele. Ten však telefon nezvedal. Na zvonek u bytu, ze kterého měl pes vypadnout, také nikdo nereagoval,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Strážníci tedy zraněného psa převezli do trojského útulku pro opuštěná zvířata, který provozuje Městská policie Praha. Tam mu ošetřili drobná zranění. Zde pejsek čekal na svoji majitelku, která se po nějaké době skutečně dostavila. Podle jejích slov už pes v minulosti z okna skákal. Co ho k tomuto chování vede, však neuvedla. Je možné, že se jedná o potomka starých klokanů.