Vykrádali auta na Třebíčsku, policisté jim zatli tipec

TŘEBÍČSKO – Kriminalistům z Třebíče se podařilo objasnit tři případy vloupání do aut z června letošního roku. Obvinění z vykrádeček aut v Třebíči a také v Budišově čelí dva muži, jeden z nich je přitom recidivista. Část ukradených věcí se policistům podařilo vypátrat. Celková škoda se přitom vyšplhala na 40 tisíc korun.

Oba podezřelé muže kriminalisté dopadli tento týden a starší z nich skončil v policejní cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou mužů, jeden je z Prahy a druhý z Třebíčska. „Muž ve věku jednatřicet let byl obviněn z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství a přečinu poškození cizí věci, jeho osmadvacetiletý komplic byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.
Starší z obviněných mužů už se v minulosti ze svých činů u soudu zpovídal a dokonce byl už desetkrát trestaný. Naposled z vězení vyšel na konci loňského roku.

Muži se podle obvinění na začátku června vloupali na různých místech do tří aut. Ve dvou případech spáchali čin v Třebíči a v jednom v Budišově. Jeden z mužů se v lokalitě části Jejkov vloupal do vozidla VW Golf, odkud vzal kameru a brýle, druhý obviněný na něho čekal a poté společně z místa odjeli. Škodu přibližně pětadvacet tisíc korun způsobili majiteli Škoda Superb, které stálo zaparkované na ulici nedaleko centra Třebíče. Pachatelé z něho ukradli autorádio s navigací. Ke třetímu případu došlo v dopoledních hodinách v Budišově. Majitel vozidla VW Transportér přišel také o autorádio a další škoda mu vznikla poškozením dveří automobilu.

Kriminalistům se podařilo část ukradených věcí vypátrat, a mohou se tak vrátit zpět jejich majitelům. Případ dále vyšetřují. „Staršímu z obviněných mužů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček s tím, že druhý obviněný může být potrestán dvouletým trestem.