Na chrudimském Resselově náměstí čeká na diváky Festivalové pódium

CHRUDIM – Každý den, ode dneška až do neděle 1. září, vždy v 17 hodin, bude na diváky v centru historické části Chrudimi čekat v rámci festivalu Zlatá Pecka hudební program, pokaždé věnovaný jinému hudebnímu žánru, počínaje swingem v podání velkého Chrudimského BIG BANDu až po klasickou hudbu, třeba i v neklasickém pojetí. Festivalové pódium bude umístěno na Resselově náměstí.

Záměrem Festivalového pódia je dát příležitost zajímavým místním hudebním projektům a různým žánrům hudby. „K projektu Festivalového pódia mě inspiroval výrok mého oblíbeného skladatele Kurta Weilla o tom, že jakékoliv jiné dělení hudby než na dobrou a špatnou nemá smysl. Sama se angažuji v několika hudebně naprosto odlišných projektech a cítím se tím úžasně obohacená, lidsky i hudebně. Chceme ukázat zajímavé hudebníky a hudební projekty různých žánrů návštěvníkům festivalu a také oživit nesmírně krásné historické Resselovo náměstí v Chrudimi, uvedla světově uznávaná mezzosopranistka Dagmar Pecková k projektu Festivalové pódium.

„Orientovali jsme se cíleně na místní umělce, myslím, že se opravdu máme čím chlubit a co prezentovat. Festivalové pódium dá také šanci těm nejmladším hudebníkům, z vlastní zkušenosti vím, že každá šance vystoupit veřejně, je pro mladého začínajícího umělce k nezaplacení,“ dodala Pecková. Program festivalu Zlatá Pecka letos nabídne celkem 12 akcí, zavítá i do Pardubic, Heřmanova Městce a do Holic.

Foto: Gabriela Ksandr