Při smrtelné nehodě u Radostína se srazila sanitka s dvěma auty a tahačem

HAVLÍČKOBRODSKO – Místo tragické nehody z dnešního rána na silnici I/38 u Radostína na Havlíčkobrodsku je stále neprůjezdné. Na místě se odstraňují následky havárie a vyprošťují se čtyři havarovaná vozidla.
Podle nejnovějších informací má havárie čtyř vozidel tragickou bilanci – dva lidé zemřeli, další tři lidé se zranili těžce a další tři cestující utrpěli lehká zranění. Dvě děti a další dva lidé nejsou zranění.

Při nehodě se střetla dvě auta (Mazda 6 a Škoda Kodiaq), sanitka a nákladní auto – tahač s návěsem. „Ve vozidle Mazda cestoval pouze devětačtyřicetiletý řidič, který na místě zemřel. V sanitním vozidle se kromě řidiče, který utrpěl těžké zranění, přepravovaly čtyři osoby – jeden přepravovaný člověk zemřel – dva další lidé ze sanitky se těžce zranili a jedna osoba se zranila lehce,“ informovala v pondělí 26. srpna kolem poledne krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ve druhém osobáku cestovalo pět osob, včetně dvou dětí. Dva cestující se zranili lehce, zbývající vyvázli z nehody bez zranění. Ani řidič nákladního auta neutrpěl žádné zranění.

„U řidičů policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky, v případě zemřelého řidiče byla nařízena pitva,“ doplnila Čírtková.

Na místě pracovali dopravní policisté z Havlíčkova Brodu. Vyšetřování okolností nehody si na místě převzali havlíčkobrodští kriminalisté. „Další okolnosti tragické dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem dalšího šetření,“ upřesnila Dana Čírtková s tím, že s největší pravděpodobností je na vině nehody nesprávné předjíždění.

Místo nehody je stále neprůjezdné z důvodu odstraňování následků – vyprošťování havarovaných vozidel.