Řidiči, počítejte se zpožděním. Provoz na Středové bude sveden do jednoho pruhu

ZLÍN – Na sídlišti Jižní Svahy probíhají práce silničářů na rekonstrukci ulice Středová. Z důvodu pokládky živičných vrstev bude provoz na komunikaci omezen na jeden jízdní pruh, a to od pondělí 26. srpna do pátku 30. srpna. Provoz bude řízen mobilní světelnou signalizací.

Zmíněnou ulicí vede trasa trolejbusových linek 9, 10 a 14. „Provoz MHD se ani během pokládky živičných vrstev nezastaví, ale může zde docházet k častějšímu zpoždění našich spojů,“ upozornil hlavní dispečer Josef Polách. DSZO nasadí trolejbusy s dieselagregátem, aby mohly objíždět silniční mechanismy i mimo dosah sběračů na trolejové vedení.

Přechodná úprava provozu na pozemní komunikaci je nezbytná z důvodu pokračování stavebních prací na opravě komunikace a stavby cyklostezky. „U všech uzavírek spolupracujeme s dodavatelem stavby a domlouváme se operativně na podmínkách průjezdu našich spojů. Věřím, že spolupráce bude fungovat i v tomto případě a cestující práce na silnici příliš nepocítí,“ řekl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.