Vraždy na jižní Moravě. Kriminalisté měli náročný víkend

BRNO, HODONÍN, ZNOJMO – Hned tři závažné případy museli řešit jihomoravští kriminalisté o tomto víkendu. Vraždu v Brně a dva pokusy o vraždy v Hodoníně a ve Znojmě.

V pátek večer se policistům ozvala žena z Hodonínska, že ji v bytě napadl bývalý druh s úmyslem ji zabít. Čin se mu naštěstí nepodařilo dokončit. Několik hodin po útoku byl zadržen a obviněn z vraždy ve stádiu pokusu, v současné době čeká v cele na rozhodnutí o uvalení vazby.

V sobotu oznámila na tísňovou linku žena, že v Brně v domě s pečovatelskou službou nalezla staršího asi osmdesátiletého muže bez známek života. Podle jistých znaků rozhodla operátorka, že muž je po smrti a už mu zdravotníci nemohou pomoci. Na základě provedené pitvy a zajištěných stop a kriminalisté událost prověřují jako zvlášť závažný zločin vraždy. Zajištěný byt je v přízemí a dá se předpokládat, že se pachatel do bytu snadno dostal. Jaký byl pachatelův motiv, policisté neprozradili. Dá se ale předpokládat, že si muže vytipoval a hledal u něho peníze. Kolem domu se totiž pohyboval muž, který vypadal jako drogově závislý, a nejspíš seniora sledoval. Pachatel je stále na útěku. „Na objasnění všech okolností případů nadále pracujeme, jakmile to situace dovolí, zveřejníme další informace,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Aby toho nebylo dost, o několik hodin později vyjížděli policisté do Znojma, kde se také mělo jednat o napadení a pokus o vraždu. Tam ale později policisté překvalifikovali případ na pokus o ublížení na zdraví. Bližší informace policie nesdělila.