Naučte se bránit „šmejdům“!

VYSOČINA – SMOLAŘ. To je název divadelní hry o nástrahách, které mohou číhat na seniory na zdánlivě bezpečných místech. V září, říjnu a listopadu představení plné nejčastějších triků, kterými se podvodníci snaží starší populaci oklamat a podvodně z ní vylákat peníze, odehrají herci Horáckého divadla Jihlava v prostorách své divadelní zkušebny.

Vstupenky na představení, které je zdarma, si mohou senioři od srpna rezervovat na nejbližším Senior Pointu ve všech okresních městech. Svozový autobus je pak zdarma odveze do Jihlavy a zase zpátky. Pro každý okres je určené vždy jedno vystoupení, výjimkou je Jihlavsko se dvěma z šesti termínů.
„Smolař by měl zábavnou formou poučit jak říci NE manipulacím, podvodníkům a nátlaku. Každé představení pojme padesát diváků a následovat bude půlhodinová diskuze se zástupcem policie,“ uvedla Andrea Pohanová, která divadlo na Krajském úřadě Kraje Vysočina organizuje.

Termíny představení v Horáckém divadle Jihlava

  1. září v 16:00 pro Jihlavsko
  2. října v 15:00 pro Havlíčkobrodsko
  3. října v 15:00 pro Pelhřimovsko
  4. listopadu v 15:00 pro Třebíčsko
  5. listopadu v 15:00 pro Žďársko
  6. listopadu v 15:00 pro Jihlavsko

Pro více informací kontaktujte nejbližší Senior Point.

Divadlo je součástí projektu sociální prevence je podpořeno Ministerstvem vnitra z dotačního programu Prevence kriminality 2019.

Zdroj: Noviny Kraje Vysočina