Půlnoční zběsilá honička v ulicích Prahy 8

PRAHA – Obyčejná kontrola se změnila v divokou honičku. Jízda v protisměru, parkem i vysokou rychlostí. Motorkář nerespektoval vůbec nic.

Sídliště Velká skála na Praze 8 si vychutnává hlubokou noc. Bdí již jen ti, co hltají pozdní programy televizí. A také lidé, co pracují. Třeba policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Potkají muže na motorce a rozhodnou se ho pro jistotu zkontrolovat. Motorkář tedy poslušně zastaví, počká, až muži zákona vystoupí ze služebního vozu, a pak udělá něco nečekaného. Prudce vyrazí do nočních ulic. Nerespektuje dopravní značení, divoce ujíždí policistům po chodnících i parkem. Jede v protisměru i rychlostí přes 140 kilometrů za hodinu.

Takto pronásledován dojede až do Čimického háje. „Zde motorkář položil svůj stroj na zem, a policistům se vzdal. V tu chvíli se do okolí stáhlo již několik dalších policejních hlídek, a bylo jen otázkou času, kdy motorku zastaví,“ uvedl k dramatickému případu policejní mluvčí Jan Daněk. Řidič byl podroben testu na drogy s pozitivním výsledkem na pervitin. Dále bylo zjištěno, že muž, který ohrozil několik osob, nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Skončil na policejní služebně a nyní čelí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. A není vyloučeno, že bude obviněn i z trestného činu obecné ohrožení, za což mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn.