Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady startuje!

PODĚBRADY – Již zítra začíná multimediální akce roku pro fajnšmekry! Soundtrack Poděbrady nabízí živé orchestry a big bandy, pop a rock kapely i elektroprojekty. Po čtvrté představí veřejnosti nejlepší filmovou hudbu i multimédia včetně počítačových her, video mappingu a dětských hudebních programů. Nebudou chybět světové i české hvězdy. 

Iniciátorem celého projektu a autorem filmové a scénické hudby je Michal Dvořák. Historie festivalu se datuje od roku 2016, kdy audiovizuální show uvedly hvězdy českého nebe: David Koller, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Dasha, Ondřej Ruml a samozřejmě Michal Dvořák. Další rok uvedl Michal Dvořák festival tak, jak jej známe dnes – čtyři dny naplněné audiovizuálním programem a multimediálním obsahem v parku.

V roce 2018 organizátoři poprvé představili nový areál a hlavní stage – tmavě modrou krytou koncertní halu až pro 2 500 sedících diváků, umístěnou na louce u Jezera Poděbrady s výhledem na Zámek Poděbrady, dominantu lázeňského města. 

Každý rok se uděluje krásná SOUNDTRACK cena, která vznikla ve spolupráci se sochařem a designerem Stefanem Milkovem a tradiční českou firmou Preciosa. “Uděluje se za mimořádný přínos české nebo světové filmové hudbě a doposud ji obdrželi skladatelé Ondřej Soukup, Jaroslav Uhlíř, Eric Serra, Nicola Piovani, in memoriam Petr Hapka, Petr Skoumal, Karel Svoboda a Radim Hladík,” říká organizátor festivalu. Speciální cenu obdrželi též slavná violoncellistka Tina Guo, skladatelé hudby k filmovému hitu Kingdom Come Adam Sporka a Jan Valta z Warhorse Studios a zástupce přední světové umělecké agentury William Morris Endeavor.