Nenechte si ujít největší party v historii brněnské MHD – STREETPARTY 150



BRNO – V sobotu 31. září se koná vyvrcholení oslav 150. výročí městské hromadné dopravy v Brně. Diváky čeká velkolepý open-air festival plný zábavy, jídla, pití a dopravy na ulici Lidické, kudy před půldruhým stoletím jezdila první koněspřežná tramvaj.

Na programu jsou komentované přehlídky celého současného i historického vozového parku brněnské hromadné dopravy. První proběhne od 13:30 do 15:30 a druhá od 18:00 do 20:00. Mezi ně se od 16:00 do 17:30 vklíní soutěž zručnosti řidičů brněnských šalin, českých tramvají i slovenských električiek. Na celé akci se samozřejmě nebude účastnit jen Dopravní podnik města Brna. Kromě dopravního programu se můžete těšit také na program následujících institucí: Střediska volného času Lužánky, VIDA science centra, FabLab Brno, Hvězdárny a planetária Brno, Hasičského záchranného sboru, Městské policie Brno, Policie České republiky, Záchranky Jihomoravského kraje a mnoha dalších. Připochodují i mažoretky. O plné žaludky diváků se postará 24 stánků s občerstvením, jídlo, pití, zábavu i další drobnosti pak najdete i v místních podnicích.

Kvůli plynulejšímu průjezdu autobusů bude náhradní linka x6 obsluhovat ve směru do centra zastávku trolejbusů. Tramvaje pojedou do vozovny Medlánky a přes Technopark zpět. Trolejbusy objedou Lužánky a po Milady Horákové se vrátí zpět. A autobusy se otočí také hned někde poblíž. „Množí se nám dotazy ohledně toho, odkud bude během #Streetparty150 nejlepší sledovat defilé vozů a soutěž zručnosti řidičů, odkud bude nejlépe slyšet komentář, jak se nejlépe dostat k pódiu, odkud bude na pódium nejlépe vidět a podobně. Proto přinášíme takové stručné vysvětlení. Nejlépe vidět a nejlépe slyšet bude totiž odevšud! Ne že by se toho na pódiu dělo málo. Na něm budeme celou akci zahajovat, z něj vám bude hrát soubor Konzervatoř Brno a Swingová kapela na závěr. Ale stát přímo pod pódiem celý den nedává smysl, protože to hlavní přeci bude probíhat na kolejích! A na ně bude vidět z celé ulice. Pro nerušené sledování defilé i soutěže pak doporučujeme využívat spíše stranu ulice „u Hasičů“ protože tam bude více místa, stín budov a volná vozovka, zatímco na protější straně „u Lužánek“ budou stánky s občerstvením a fronty k nim (tam vyrazte na něco k snědku). Pro Streetparty navíc nainstalujeme v prostoru před hasičskou zbrojnicí a také na konci zastávky Antonínská zvukovou aparaturu tak, aby v celém prostoru ulice Lidické bylo vše slyšet a abyste o nic nepřišli,“ vysvětlují pořadatelé. Mapu v plném rozlišení naleznete zde.