Odcizil psa, ale trestně stíhán nebude. Proč?

JINDŘICHOHRADECKO – Zloději si dnes vybírají jako své cíle různé objekty. Nepochopitelného činu se však na konci července dopustil muž z Jindřichohradecka, který si ke svému lupu vybral psa. Policisté případ prošetřili a včera trestný čin krádeže v souladu se zákonem odložili. Ptáte se proč?

K události došlo 26. července 2019 v odpoledních hodinách, a to v Českých Velenicích. „Podezřelý muž měl bez použití násilí odcizit u lavičky vedle volně přístupného parkoviště hotelu psa rasy špic border collie. Tohoto měl odepnout z vodítka a se psem utéci neznámo kam,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. Majitelce tak způsobil především citovou ztrátu.

Policisté ze Suchdola nad Lužnicí přečin krádeže na základě oznámení poškozené řádně zadokumentovali. Rovněž také zjistili, že podezřelý muž byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen k podmíněnému trestu, který i nadále trvá.

„Dne 27. srpna 2019 však policisté trestný čin krádeže v souladu se zákonem odložili, neboť trestní stíhání je nepřípustné, jelikož je podmíněno souhlasem poškozené a souhlas s trestním stíháním podezřelého muže byl poškozenou vzat zpět,“ uvedla Millerová.