Plánujete cestu za exotikou? Nevíte si rady s očkováním? Pomůžou v novoměstské nemocnici

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Nemocnice Nové Město na Moravě od září rozšiřuje služby Ambulance očkování a cestovní medicíny. Nově budou její zdravotníci poskytovat komplexní služby týkající se dospělých a dále pak konzultace cestovatelům před cestou do exotických zemí. Ambulanci očkování a cestovní medicíny najdete od září v prostorách Infekční ambulance nemocnice – vždy v pondělí od 13.30 do16.00 hodin a v úterý od 10.30 do 16.00 hodin.

„Zajistíme poradenství před cestou do zahraničí, konzultaci možných zdravotních i jiných rizik, včetně posouzení zdravotního stavu. S pacienty probereme doporučené léky, vhodné očkování pro danou oblast, druh pobytu a roční období. K dispozici budeme mít kompletní nabídku vakcín dostupných v ČR, včetně očkování proti žluté zimnici,“ přibližuje novou službu nemocnice lékařka Martina Jamborová, která ambulanci od září povede.
Podle potřeb vám lékaři vystaví mezinárodní očkovací průkaz nebo potvrzení o očkování v českém i anglickém jazyce. Součástí poradenství budou i informace o riziku malárie v exotických destinacích, eventuálně předpis antimalarické profylaxe.
„Ambulance rozhodně nebude fungovat jenom pro cestovatele, plánujeme poskytovat další očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění a to i proti onemocněním vyskytujícím se v našich podmínkách – například očkování proti viru klíšťové encefalitidy, meningokokovým onemocněním, chřipce a dalším,“ dodává lékařka Jamborová.
Do pracovní náplně ambulance dále spadá povinné očkování u profesních rizikových skupin, očkování splenektomovaných pacientů (pacienti s porušenou nebo zaniklou funkcí sleziny) a pacientů po prodělaném závažném invazivním pneumokokovém nebo meningokokovém onemocnění, očkování zaměstnanců nemocnice.