Strakoničtí! Víme, kde nově zaparkujete a kolik zaplatíte

STRAKONICE – Parkování je patrně ve většině měst každodenním problémem. Proto jistě každý řidič přivítá, když někde vznikne nové parkoviště. Dalších parkovacích míst se v těchto dnech dočkali i ve Strakonicích. Kde je najdete a jak je to s ceníkem, vám osvětlíme v následujících řádkách.

Rozšířené placené parkování nově vzniklo u aktuálně dokončené stavby Polyfunkčního domu v ulici Na Ohradě. „Také na tato parkovací místa se bude vztahovat nově nařízení města Strakonice číslo 1/2019 vymezující oblasti města, kde lze místní komunikaci nebo její úseky užít ke stání vozidla za sjednanou cenu,“ uvedla tisková mluvčí města Strakonice Markéta Bučoková. Podle jejích slov bude dosavadní seznam placených parkovacích míst počínaje prvním říjnem rozšířen o 21 parkovacích míst.

I v této lokalitě budou platit stejné tarify jako v ostatních místech, tedy první půl hodina parkování zdarma, první hodina za výši placeného tarifu 6 korun za hodinu a každá další hodina 11 korun. Minimální tarif činí 4 korun za hodinu.

„Časové rozmezí pro uplatňování poplatku za parkování v nově vymezeném úseku ulice Na Ohradě je stanoven ve dnech pondělí až pátek od 8:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 12:00 hodin,“ dodala Bučoková.