Zloději kol řádí! Hlídejte si svůj majetek i na zahradě!

ČELAKOVICE – Poslední týden zaměstnávají policisty především krádeže kol. Je vidět, že cyklistická sezóna je v plném proudu a zvyšuje se poptávka, zejména po elektrokolech. Ta nejsou žádnou levnou srandou, a tak lidé kupují kola z druhé ruky. Nemohou už vědět, že ta ruka je ukradla.  

Zloději se navíc nebojí vstupovat na nezabezpečené pozemky, případně vlézt až do garáže.  “Díky skvělé spolupráci policistů a strážníků městské policie v Čelákovicích se podařilo dopadnout  pachatele, který šestašedesátileté ženě odcizil z pozemku volně postavené elektrokolo. Srážníci jej během několika hodin zajistili a policisté vzápětí  jednačtyřicetiletému muži na obvodním oddělení sdělili podezření ze spáchání dvou přečinů, a to porušení domovní svobody a krádeže,” informuje tisková mluvčí policie Eva Hašlová

Informace o odcizeném jízdním kole a elektrokole přijali také policisté v Úvalech. Zloděj také vstoupil na pozemek rodinného domu v Horoušanech, kde bez problému vnikl do garáže, neboť nebyla nijak zajištěná. Uvnitř vzal dvě kola, která měla hodnotu přes padesát tisíc korun. “Ve stejném období využil dosud neznámý pachatel situace a odemčenými vstupními vrátky vešel na pozemek rodinného domu v Čelákovicích. Zřejmě si ještě před tím všiml u zdi domu volně opřeného jízdního kola, které následně odcizil,” dodává tisková mluvčí.

Stále apelujeme na občany, aby dbali na zajištění svého majetku. Příležitost dělá zloděje. O tom se bohužel přesvědčilo už mnoho okradených majitelů kol.