Koncem prázdnin čeká Zlín další uzavírka. Sokolskou neprojedete

ZLÍN – Poslední prázdninový víkend, tedy ve dnech 31. srpna a 1. září,  bude zakončen úplnou uzavírkou zlínské ulice Sokolská. Důvodem je celoplošná pokládka nové obrusné živice na točně Vršava i přilehlé komunikace na ulici Sokolská včetně vybudování zastávkového zálivu ve směru ZOO Lešná. Řidiči včetně vozidel MHD tak úsek budou muset objet.

Pokládka nového povrchu byla podmínkou správce komunikace, tedy Ředitelství silnic Zlínského kraje. Současně bude zrealizováno i vodorovné dopravní značení. Uzavírka byla odkloněna na dny víkendu z důvodu menšího provozu. „Rozhodnuto tak bylo i v závislosti na dokončení rekonstrukce ulice Okružní, která bude sloužit pro vedení objízdné trasy. Museli jsme také přihlédnout k volným termínům stavebních strojů. Vše jsme chtěli stihnout ještě v prázdninový čas, kdy je provoz menší,“ vysvětluje důvod uzavírky radní v oblasti dopravy Michal Čížek.

Pro osobní automobily bude objízdná trasa vedena po ulici Okružní skrz sídliště Jižní Svahy. Objížďky budou platné také pro vozidla MHD. Trolejbusové linky 4 a 5 budou označeny 4Y a 5Y a budou vedeny ze zastávky Náměstí Práce přes Jižní Svahy do Kostelce a Štípy. Na objízdné trase zastaví na všech zastávkách MHD. Linka 44 bude nahrazena výlukovou linkou 44X, která zajistí obsluhu Vršavy a Sokolské ulice. Linka 44X bude ukončena na parkovišti u OC Kaufland, kde bude zřízena dočasná zastávka. Zastávky Vršava a Januštice, tenisové kurty nebudou po dobu výluky obsluhovány. Výlukové spoje budou jezdit od sobotních čtyř hodin ráno až do nedělní půlnoci.

Po dokončení celkové opravy již budou probíhat pouze terénní úpravy na menších místech, popřípadě úpravy vodorovného značení. Předpokládané spuštění provozu MHD na této zastávce společně s novým přechodem plánujeme na 2. září 2019. Stavební práce se poté přesunou na zastávku u tenisových kurtů, která má být hotová do začátku listopadu.

Zdroj: Město Zlín