Mladíci se snažili vyzdobit podjezd, byli řádně odměněni

PRAHA – Ve tři hodiny ráno pracovali usilovně dva mladíci v tramvajovém koridoru. Naštěstí si jich všimli strážníci ze specializovaného útvaru, a tak jejich tvorba nezůstala bez odměny.

Noční směna dvou mladíků ve věku dvacet čtyři a dvaadvacet let. Odepřeli si zasloužený a posilující spánek, a vyrazili do ulic Prahy, aby ji zase poněkud dozdobili. Za své peníze si pořídili barevné spreje a nedbali na osobní únavu. Pro svoji uměleckou činnost si vybrali tramvajový podjezd pod ulicí Wilsonova. V plánu měli poměrně velký nápis.

„Krátce po třetí hodině ranní si při jízdě tramvají všimli strážníci Hlídkového útvaru, kteří primárně vykonávají dohled v prostředcích městské hromadné dopravy, dvou osob sprejujících na stěnu podjezdu,“ uvedla mluvčí městských strážníků Jiřina Ernestová. Tuto informaci ihned předali kolegům z autohlídky, kteří v krátkém čase dorazili na místo, a oba mladíky přistihli při páchání trestné činnosti.

Nezapírali, dokonce se pochlubili novým stříbrným nápisem NUES o velikosti dva krát osm metrů. „Strážníci zajistili místo trestného činu, pořídili fotodokumentaci a oba muže předali Policii ČR k dalšímu šetření,“ doplnila mluvčí.