Na Českobudějovicku se proháněli opilí cyklisté

ČESKOBUDĚJOVICKO – Alkohol v dechu. Tak to je sousloví, které včerejšího dne několikrát zaznělo z úst dopravních policistů na Českobudějovicku. Ty plně zaměstnaly nehody podnapilých cyklistů. Co všechno se stalo, se dozvíte v následujících řádkách.

K první z nich došlo před půl druhou na Lidické třídě, kdy cyklistka míjela osobní vozidlo tovární značky Ford Ranger. „Naneštěstí v tu dobu otevřela levé přední dveře řidička tohoto vozu a cyklistka již nemohla bezpečně zastavit a do dveří narazila. Poté spadla na vozovku, a přitom se lehce zranila. O její ošetření se postarali zdravotníci, kteří jí transportovali do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

V půl šesté vyjížděli dopravní policisté k nehodě mezi obcemi Munice a Zahájí. Cyklista zde při projíždění zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a za krajnicí sjel do hlubokého silničního příkopu, kde se lehce zranil. „Policisté při jednání s cyklistou cítili z jeho dechu alkohol. Proto ho vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu, kdy výsledek ukázal 2 promile,“ uvedl Bajcura.

Za necelou hodinu vyjížděli strážci zákona na Rudolfovskou třídu v krajském městě, kde byl oznámen střet cyklisty s nákladním vozidlem. Tady cyklista pravděpodobně přehlédl stojící popelářský vůz a narazil do něj. Utrpěl vážná zranění v horní polovině těla. „Policisté cyklistu vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu, kdy výsledek ukázal více jak 1,5 promile. Zraněného pak převezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice,“ dodal policejní mluvčí.