Parkování pod vlivem mladíkovi nevyšlo. Tak raději odjel

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Teprve devatenáctiletý řidič způsobil nehodu na parkovišti před budovou základní školy v Bystřici pod Hostýnem. Na místo se včera v brzkých ranních hodinách dostavili kroměřížští kriminalisté. Přestože se mladík snažil zbavit zodpovědnosti, netrvalo dlouho a policie ho vypátrala. „Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Devatenáctiletý muž za volantem Felicie nezvládl řízení zřejmě vlivem podnapilosti a při couvání narazil do zaparkovaného vozidla značky Mazda 3. „Nárazem se Mazda posunula vpravo a vrazila do vedle ní zaparkovaného vozu Hyundai. Tím došlo k poškození obou zaparkovaných aut,“ popsala Kyšnerová.

Mladík po nehodě z místa odjel, zaparkoval opodál a odešel domů. Hlídka ho v krátké době vypátrala a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol. Podnapilý řidič nadýchal 1,83 promile. Posléze se přiznal k nehodě i požití alkoholu před jízdou. „Na zaparkovaných vozidlech byla způsobena škoda osmdesát tisíc korun a na vozidle podnapilého řidiče pět tisíc korun,“ dodala Kyšnerová.