Razie na Klatovsku: Policie odhalila 14 cizinců s falešnými doklady

KLATOVSKO – V úterý se cizinecká policie vypravila na kontrolu cizinců v jednom z výrobním závodů na Klatovsku. Její úsilí nevyšlo naprázdno a do svých sítí zachytila pěknou řádku nepoctivců z řad pracovníků z ciziny.

Policisté prověřili celkem 38 osob. Z toho 14 cizinců se prokázalo průkazy totožnosti občana EU, které na místě přítomní specialisté označili za padělané. Následně na opakovanou výzvu všichni cizinci uvedli, že jsou občany Ukrajiny a svoji pravou totožnost a státní příslušnost pak potvrdili i předložením svých pravých cestovních pasů. „Všichni cizinci byli na místě zadrženi a v současné době je s nimi vedeno zkrácené přípravné řízení. Pokud budou soudem shledáni vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody,“ konstatovala policejní mluvčí Markéta Fialová.

Dalším šetřením policisté zjistili, že všichni cizinci pracují ve firmě bez příslušných oprávnění. „Vzhledem k tomu, že se navíc vydávali za občany EU a neoprávněně čerpali s tím spojených výhod, bude jim cizineckou policií vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, kdy do doby jeho realizace byly osoby umístěny do detenčního zařízení,“ doplnila Markéta Fialová.