Řidiči, dejte pozor na cyklovýletníky okolo Malé Hané

BLANSKO – Policie upozorňuje všechny motoristy na zvýšený pohyb cyklistů na Blanensku. V sobotu 31. srpna v době od 10.30 do 14.00 hodin se koná tradiční akce s názvem Okolo Malé Hané, která letos začíná v obci Vanovice. Během akce se očekává až devět set účastníků na kolech.

Trasa cyklovýletu okolo Malé Hané je přibližně 35 km dlouhá a vede přes všechny obce mikroregionu Malá Haná. Start a cíl trasy je vždy v obci, která daný ročník pořádá. Celá trasa vede převážně po nových asfaltových silnících II. a III. třídy, na kterých probíhá normální silniční provoz. Trasa vede krátce i po lesní cyklostezce mezi Borotínem a Velkou Roudkou, případně pro odvážné mezi Úsobrnem a Uhřicemi. Osvěžení bude v zastávkách po celý den. V cíli v areálu za kulturním domem Vacenovice přivítá účastníky bohatý kulturní program a velká tombola o nádherné ceny. Pro zpestření závodu pojede pan Zimovčák na historickém kole. Pro děti jsou připraveny atrakce. Podrobnosti najdete na www.okolohane.cz.

Největší riziko zvýšeného pohybu cyklistů se čeká na silnici č. 2/374, a to v úseku obcí Uhřice, Cetkovice, Světlá, Šebetov. Dále pak v okolí Velkých Opatovic a Jevíčka. „Policisté budou v průběhu akce dohlížet na bezpečnost a pořádek. Hlídky na silnicích budou průběžně monitorovat a dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu. Akce se bude konat na silnicích za běžného provozu, proto žádáme řidiče o zvýšenou opatrnost a ohleduplnost. Děkujeme,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.