Senioři z Kvítkové mohou začít trávit čas v důstojných a moderních prostorách

ZLÍN – Zástupci Zlínského klubu seniorů, Kvítková a sekce učitelů a školských pracovníků převzali do užívání novou budovu. Jednopodlažní víceúčelový objekt navržený architektem Janem Přehnalem je navržený přímo na míru jejich aktivitám a z části také pro potřeby kanceláře místní části. Budova vyrostla na místě původního zchátralého domu, který nechalo město před rokem strhnout.

Podle slov architekta by rekonstrukce původní stavby byla problematická a vyžádala by si větší finanční prostředky. „Za menší peníze se postavila bezbariérová novostavba s víceúčelovým sálem o kapacitě sto dvacet míst. Sál se dá variabilně uspořádat, prostory se dají rozdělit na dvě části, udělat konferenční sezení s promítacími plátny. Navíc je tu velmi dobře vyřešena i akustika. Vše je dotaženo do slušného standardu a myslím, že uživatelé budou spokojeni,“ zhodnotil Jan Přehnal.

Slavnostního otevření nové budovy se zúčastnili i představitelé města Zlína, mezi nimiž nechyběla ani náměstkyně Kateřina Francová. Ta před lety výstavbu nového zázemí pro seniorský klub iniciovala. „Pro mne je to takové dítě, které se povedlo,“ řekla Francová. „Musím poděkovat všem kolegům, kteří záměr odhlasovali v Radě, panu architektovi, že do toho s námi šel, a všem, kteří tady přiložili ruce k dílu. Není to jenom moje práce. Děkuji hlavně seniorům, kteří se ze začátku báli, a nechtělo se jim stěhovat. Nakonec to tak úžasně vzali, a já věřím, že jim tady bude dobře.“

Celkové náklady na realizaci objektu i s jeho venkovním zázemím jsou přibližně 17,5 milionu korun bez DPH. Radnice ale vynaložených financí nelituje. „Vnímáme, že je potřeba se o občany v každém věku dobře postarat. Tak, aby pro ně byla dostupná občanská vybavenost a tedy i kvalita života. Je to kus dobře odvedené práce. Děkuji všem, kteří se na realizaci domu pro seniory podíleli,“ vzkázal primátor města Jiří Korec.