Táborská ulice Na Parkánech se zprůjezdní. Ale jen na pár dní

TÁBOR – Zprůjezdnění dlouho uzavřené ulice Na Parkánech je tu. Ale jen na několik dní během festivalu Táborská setkání. Řidiči se tak z jejího otevření budou moci radovat jen chvíli. Po slavnostech se sem totiž na další zhruba dva týdny vrátí stroje.

Jak uvádí tiskový mluvčí města Tábor Luboš Dvořák, zhotovitelská společnost, která prováděla náročnou rekonstrukci kanalizace, po sobě takzvaně zapraví stavební rýhu, tedy místo, kudy vedly výkopy: zaasfaltuje je, dodělává chodníky, vozovku uklidí a v pátek 30. srpna 2019 v odpoledních hodinách bude silnice plně průjezdná.

„Vozidla budou jezdit po provizorním povrchu, který by vydržel v řádu měsíců, ale v našem případě poslouží motoristické veřejnosti do 16. září ráno. V neděli 15. září skončí festival Táborská setkání. Po slavnostech se do ulice na 14 dní vrátí stroje. Práce začnou až od 8:00 hodin, to znamená, že ranní spoje městské hromadné dopravy ještě odjedou,“ sdělil Dvořák.

Finální položení asfaltu bude probíhat ve třech etapách, vše vypukne 16. září 2019. Do neděle 29. září se v ulici budou konat uzavírky, ale vždy po etapách, jak byla veřejnost dosud zvyklá (Křižíkovo náměstí – Školní náměstí, Školní náměstí – Hotel Dvořák). Nastane ještě uzavírka úseku od Hotelu Dvořák až po Bechyňskou ulici. „Každá etapa se bude dělat načisto, do finálního povrchu,“ uvedl vedoucí městského Odboru dopravy Jan Pávek.

„Po jednáních nakonec budeme realizovat tři etapy s tím, že každá z etap se bude provádět za plné uzávěry. V každé etapě provedeme odfrézování, vybourání, osazení mříží a armatur, následně položení ložné a obrusné vrstvy v plném rozsahu,“ doplnil Borek Růžek, vedoucí provozu JIH firmy Porr. Do 29. září firma stihne všechny tři etapy.

Během doby, kdy bude ulice zprůjezdněna, se tak ukáží nestabilní místa po dočasném zapravení vozovky. Společnost Porr vše odfrézuje, položí v nejvíce namáhaných místech geomříže a v celé šíři vozovky pak nové modifikované vrstvy asfaltu.