Utekla z Bohnic. Neznáte ji?

PRAHA – Policie marně pátrá po ženě, která uprchla z ústavního léčení. Mění svoji identitu a pohybuje se po velkém území.

Podle policejní databáze pohřešovaných osob se jedná o šestatřicetiletou ženu, která ovšem působí mladším dojmem. S černými vlasy, postavy hubené, cca 170 centimetrů vysoká. „Koncem měsíce května 2017 utekla z nemocničního zařízení v Bohnicích, kde byla hospitalizována na základě rozhodnutí soudu, který ji nařídil ústavní léčbu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Následně byl na uprchlou ženu vydán příkaz k zatčení. A letos v lednu byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

„Oba příkazy byly vydány v její nepřítomnosti. Pohřešovaná se úmyslně vyhýbá státním orgánům. Kriminalisté zjistili, že si mění identitu. Opakovaně vystupuje pod jinými jmény, k čemuž využívá i cizích dokladů totožnosti. Její poslední pohyb byl zjištěn na území Liberecka a Jablonecka,“ doplnil mluvčí. Policisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud jste ženu viděli, či máte informace k místu jejího pobytu, kontaktujte linku 158.