Pouliční prodejce nabízel v Brodě hodinky a parfémy. Peníze si vzal přímo z peněženky

UHERSKÝ BROD – Nepříjemnou zkušenost s podvodným prodejcem má za sebou čtyřiasedmdesátiletý senior. Než se stačil vzpamatovat, odcházel s parfémem a hodinkami, které vůbec nechtěl. Když se neměl k placení, povedený zloděj si naúčtovanou částku vzal přímo z jeho peněženky.

Senior začátkem srpna vycházel ze supermarketu v Uherském Brodě, když k němu přistoupil muž kolem čtyřiceti let s dotazem na cestu do Brna. Po krátkém rozhovoru se senior odebral ke stojanu s koly. „Cizí muž k němu opět přistoupil a do igelitové tašky mu hodil dvě krabičky s tím, že jsou to drahé věci a že za ně chce pět set korun,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Starý pán vytáhl peněženku a povysunul z ní pětistovku. V té chvíli se ale rozmyslel a sdělil, že takovou částku zaplatit nehodlá. S tím se ale prodejce nehodlal smířit, bankovku z peněženky vytrhl a z místa utekl. Překvapený senior ovšem nad situací nemávnul rukou a vše oznámil na policii, kde předložil i dvě krabičky vhozené do igelitové tašky. Jednalo se o parfém a hodinky nezjištěných značek.

Stejný muž se u polikliniky v Uherském Brodě pohyboval i tento týden v úterý. „To policisté nenechali bez povšimnutí a muže po kontrole dokladů převezli na policejní služebnu. Tam se jim čtyřicetiletý zahraniční prodejce ke všemu přiznal,“ sdělila Šabatová.

Doznal se také, že bankovku seniorovi z peněženky vytrhl. Svého jednání litoval a slíbil, že vše do koruny vrátí. Ještě tentýž den mu policejní inspektor sdělil podezření z trestného činu krádeže, za což mu podle zákona hrozí až dvouleté vězení.

Policisté upozorňují občany, aby byli v podobných případech velmi obezřetní, a pokud je to možné, aby se takovým nákupům vyhnuli. „Pokud se již v takové situaci ocitnou, ať vše oznámí na policii. Zakoupené zboží má mnohdy nižší cenu než za jakou ji prodejci na ulici nabízejí. A ne vždy dopadne obchod podle našich představ,“ varovala Šabatová.