Scéna jako z detektivky, policista musel na řidiče vytáhnout pistoli

RYCHNOVSKO – Pokusy o útěk, výstřely, policisté v ohrožení. Co se stalo mezi strážníky a třicetiletým řidičem osobního vozu na konci jedné opuštěné ulice? Podívejte se na podrobnosti a také na to, jaký trest nočnímu jezdci hrozí.

Policejní hlídka si v nočních hodinách povšimla projíždějícího auta BMW, které se rozhodla zkontrolovat. Strážníci měli podezření, že vůz řídí osoba bez platného řidičáku. Na žádné výzvy však podezřelý šofér nereagoval a ztratil se ve tmě. Hlídka vůz dostihla v opuštěné ulici na konci obce Borohrádek a přinutila třicetiletého řidiče k zastavení. Ten využil momentu, kdy jej jeden ze strážníků vyzval k předložení dokladů. Snažil se znovu ujet a to takovým způsobem, že druhého policistu nebezpečně ohrozil. Ten stál proti vozidlu čelem a sáhl po služební zbrani. „Strážník dvěma varovnými výstřely do vzduchu a následnou hrozbou namířenou střelnou zbraní tak definitivně zamezil 32letému muži v jeho dalších snahách o únik,“ uvádí policejní tisková mluvčí Eva Prachařová.

Zadržený muž opravdu neměl platný řidičák a navíc řídil pod vlivem drog. Výsledky testu dopadly pozitivně, lékařské vyšetření však obviněný odmítl. „Policejní hlídka zadrženého muže převezla na oddělení v Týništi nad Orlicí k dalším služebním úkonům. Nočnímu jezdci nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodává mluvčí.