Střet tří vozidel blokoval průjezd na Husineckou přehradu

PRACHATICKO – Včerejší vážná nehoda tří osobních vozidel zablokovala téměř na celé dopoledne průjezd k Husinecké přehradě na Prachaticku. Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému. Jak k nehodě došlo?

Nehoda se stala před devátou hodinou dopolední ve čtvrtek 29. srpna 2019 v katastru obce Prachatice, ve směru jízdy Husinecká přehrada a Prachatice. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který v místě při předjíždění osobního vozidla Suzuki, ohrozil řidiče jedoucího v protisměru s vozidlem Subaru a ve snaze zabránit střetu s tímto vozidlem se prudce zařadil za vozidlo Suzuki, kdy přední částí svého vozidla zavadil za zadní část vozidla Suzuki, které se roztočilo, přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozidlem Subaru,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Při nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolujezdce z vozidla Suzuki, kteří byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice s přesně nezjištěným zraněním. „Hmotná škoda na vozidle Škoda Octavia je odhadem 50 000 korun, na vozidle Suzuki je škoda předběžně odhadnuta na 200 000 korun a na vozidle Subaru je škoda zhruba 200 000 korun,“ dodala Joklová.